Blogia
La Balacera

"El Club del Misterio" en L'H Confidencial #56

"El Club del Misterio" en L'H Confidencial #56
 
 
BIBLIOTECA LA BÒBILA
fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com/
http://es.geocities.com/biblioteca_bobila/L'H CONFIDENCIAL # 56


CLUB DEL MISTERIO - BRUGUERA

Club del Misterio va ser una de les col·leccions més populars de les que l'editorial Bruguera va dedicar a la novel·la negra i policíaca, i seguia l'estètica pulp de les revistes clàssiques hard boiled nord-americanes: paper barat, doble columns de text, il·lustracions llampants a les cobertes…
 
La col·lecció va aparèixer cap a finals de 1981 i va acabar a mitjans de 1984, i es podia anar relligant en volums que contenien set o vuit títols. En total 19 volums de novel·les negres i policíaques, a manera de gran antologia sobre el gènere, il·lustrats pels dibuixants de còmics de la factoria Bruguera.
 
Ara, la Biblioteca la Bòbila els posa a l'abast del lector per tal de donar-li la oportunitat de llegir alguns títols que no han estat mai reeditats, de descobrir alguns autors que potser ja no estan de moda, però que poden fer-li passar una estona agradable de lectura. Una col·lecció que forma part del Fons Històric de Gènere Negre i Policíac de la Biblioteca la Bòbila.


http://es.geocities.com/biblioteca_bobila/lh.html
http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/fe_lhconfidencial.shtml


Club del Misterio fue una de las colecciones más populares de las que editorial Bruguera dedicó a la novela negra y policiaca, y seguía la estética pulp de las revistas clásicas hard boiled norteamericanas: papel barato, doble columna de texto, ilustraciones llamativas en las cubiertas…
 
La colección apareció a finales de 1981 y acabó a medianos de 1984, y se podía encuadernar en volúmenes que contenían siete u ocho títulos. En total 19 volúmenes de novelas negras y policiacas, a modo de gran antología sobre el género, ilustrados por los dibujantes de cómics de la factoría Bruguera.
 
Ahora, la Biblioteca la Bòbila los pone a disposición del lector para darle la oportunidad de leer algunos títulos que no han sido reeditados, descubrir algunos autores que quizás ya no estén de moda, pero que pueden hacerle pasar un agradable rato de lectura. Una colección que forma parte del Fondo Histórico de Género Negro y Policiaco de la Biblioteca la Bòbila.

Jordi Canal
BIBLIOTECA LA BÒBILA
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
934 807 438
 

0 comentarios